VIAȚA NOASTRĂ INTIMĂ

ELIBERAȚI-VĂ TRĂIRILE


Pe parcursul vieții toate femeile se confruntă cu numeroase schimbări ale corpului care, adesea, ne afectează echilibrul intim și sănătatea, schimbări care, câteodată, limitează plăcerea actului sexual.


Deși starea emoțională joacă un rol cheie în generarea dorinței și a satisfacției sexuale, menținerea sănătoasă a zonei genitale (vulvovaginale), este esențială și în strânsă legătură cu satisfacția și plăcerea sexuală.

Țesutul zonei vulvo-vaginale este supus unei reînnoiri constante a celulelor și este sensibil la numeroși factori interni și externi care pot modifica lubrifierea fiziologică a zonei vaginale. Reducerea lubrifierii vaginale poate conduce la o durere intensă în timpul actului sexual și, în consecință, la o scădere a dorinței, dar și la un risc crescut al apariției leziunilor și chiar al infecțiilor genitale.

S-a observat că un număr de factori afectează sănătatea vulvo-vaginală, cum ar fi: stresul, tratamentul cu antidepresive, utilizarea îndelungată a contraceptivelor, modificările hormonale cauzate de înaintarea în vârstă, modificările de greutate, mai exact îngrăşarea sau pierderea bruscă a kilogramelor.

Estrogenii sunt principalii hormoni sexuali feminini, responsabili, printre altele, de reglarea sistemului nostru reproducător/genital. Fluctuațiile nivelului de estrogen ne afectează în foarte multe și diverse moduri, atât fizic, cât și emoțional, în special atunci când ne apropiem de menopauză, o etapă importantă a vieții fiecărei femei.

Nivelul scăzut de estrogen poate afecta calitatea vieții noastre sexuale și a stării noastre de bine. În acest caz, ne confruntăm cu simptome cum ar fi:

  • O scădere generalizată a lubrifierii (vaginală, uscăciune a tenului, ochilor, gurii etc.)
  • Reducerea grosimii și elasticității pereților vaginali și a labiilor
  • Păr și unghii casante
  • Ten flasc și tern cu o incidență mai mare de apariție a ridurilor
  • Tendință de îngrășare și de acumulare de grăsime în zona abdominală
  • Pierderea tonusului muscular

Aflați cum LIBIFEME® vă poate ajuta să vă păstrați o viață intimă sănătoasă și luminoasă!